PFI nu ar trebui să fie acuzat de colapsul lui Carillion

0
244

5 aprilie 2018 | Herpreet Kaur Grewal

Inițiativa financiară privată, în ciuda unor deficiențe, nu ar trebui să fie acuzată de dispariția serviciilor de construcții și de servicii de asistență gigant Carillion, potrivit unui studiu realizat de S & P Global Ratings.

Studiul realizat de compania de cercetare și analiză financiară afirmă că avertismentul privind profitul din iulie 2017 al lui Carillion „a marcat eventual începutul sfârșitului pentru Carillion” și „reflectă decizii proaste în anii care au condus până atunci” și „acele decizii proaste incluse, viziunea noastra, urmarirea agresiva a cresterii si managementul slab al riscurilor „.

Începând cu anul 2012, situațiile financiare ale companiei Carillion „au început să înregistreze generarea de numerar de operațiuni cumulative negative” și se crede că Carillion „a mascat atât amploarea utilizării de factoring invers în rapoartele sale anuale, cât și impactul pe care l-au avut asupra situațiilor sale financiare”.

Căderea lui Carillion a avut un efect negativ asupra câtorva alți jucători, cum ar fi partenerii și furnizorii, finanțatorii și chiar guvernul britanic.

Analiza afirmă că prăbușirea a reînviat vechea discuție despre eficiența schemelor PIF și PPP, în același timp ridicând noi preocupări cu privire la industria de construcții și externalizare din Marea Britanie și stabilitatea serviciilor publice în general.

Raportul declară că proiectele operaționale rămân, până în prezent, neafectate până la implementarea satisfăcătoare a planurilor de remediere cu proiecte de construcție mai susceptibile de a suferi.

Potrivit Briefing-ului Comuniștilor, cauza dificultăților financiare ale Carillion este, în cea mai mare parte, lipsită de legătură cu contractele sale guvernamentale, ci mai degrabă cu alte părți ale activității sale.

La momentul lansării raportului anual al lui Carillion, „serviciile de asistență” reprezintă 52% din venituri (76% din cartea de comandă).

Au fost necesare detalii pentru a determina dacă marea majoritate a problemelor lui Carillion au provenit mai degrabă din sectorul privat decât din contractele din sectorul public.