Guvernul promite ca terenul de joc să fie egal pentru cei mai mici întreprinderi

0
121

12 aprilie 2018 | Marino Donati

Furnizorii vor fi excluși de la contractele guvernamentale majore dacă nu pot prezenta practici de plată echitabilă subcontractanților, în baza propunerilor guvernamentale.

Alte planuri includ să permită subcontractanților să aibă acces mai mare la autoritățile de cumpărare pentru a raporta performanțele slabe ale plăților.

În cadrul măsurilor, furnizorii vor trebui să facă publicitate oportunităților de subcontractare prin intermediul site-ului Finders de contracte. Aceștia vor trebui să arate modul în care întreprinderile din lanțul lor de aprovizionare, inclusiv întreprinderile mici, beneficiază de furnizarea către administrația centrală.

Guvernul a cheltuit direct 5,6 miliarde de lire sterline cu întreprinderile mici în 2015/16. Cheltuielile au fost de 12,2 miliarde de lire sterline, luand in considerare subcontractele pentru intreprinderile mici de la furnizorii mai mari, a declarat guvernul.

Oliver Dowden, ministrul implementării, a declarat că guvernul sa angajat să alinieze terenul pentru furnizorii mai mici pentru a câștiga muncă în sectorul public.

„Am stabilit o aspirație provocatoare, conform căreia 33% din cheltuielile cu achizițiile ar trebui să fie efectuate cu întreprinderile mici până în 2022 – și fac mai mult ca niciodată pentru a elimina barierele pentru firmele mai mici”.

Mike Cherry, președintele național al Federației Întreprinderilor Mici, a declarat că este corect ca guvernul să fi anunțat măsurile.

„Companiile care plătesc cu întârziere nu ar trebui să fie recompensate cu contracte din sectorul public. Avem nevoie de un proces robust de achiziții publice care să permită companiilor mai mari să își asume practicile de plată. ”