Evenimentul CIBSE se uită la o tehnologie care oferă durabilitate medii

0
114

13 aprilie 2018 | Marino Donati

Tehnologiile și tehnicile de furnizare a unor medii viitoare durabile au reprezentat tema generală de ieri (12 aprilie) în prima zi a Simpozionului Tehnic CIBSE din 2018.

Vorbitorii de la evenimentul de două zile de la London Southbank University au realizat prezentări, studii de caz și lucrări academice sub tema evenimentului „Stretching the Envelope”, care urmărește să conducă dezvoltarea unor medii din ce în ce mai durabile.

Prezentarea de către Tony Day de la Centrul Internațional de Cercetare în domeniul Energiei a examinat principalele bariere în calea înființării de parteneriate de cercetare în sectorul serviciilor din domeniul construcțiilor, precum și exemple de cele mai bune practici care încurajează munca colaborativă.

„Acest sector este cel care poate realiza cele mai multe din colaborările întregului sistem de cercetare și lanț de aprovizionare”, a spus Ziua.

Simpozionul a inclus o sesiune de proiectare a iluminatului roman, unde Gordon Lowry, profesor asociat și directorul cursului de Inginerie și sisteme de energie durabilă MSc în cadrul Universității Southbank din Londra, a subliniat activitatea desfășurată în ceea ce privește efectul iluminării asupra ritmurilor circadiene și implicații asupra sănătății.

Phil Jones, președintele grupului de încălzire centrală CHP CIBSE, a discutat despre valorificarea energiei regenerabile din râuri și canale pentru a furniza căldură cu căldură redusă clădirilor.

Sharon Duffy de la Transport pentru Londra a subliniat eforturile depuse pentru depășirea provocărilor legate de utilizarea căldurii reziduale din sistemele de transport din Londra.

Andrew Corney de la firma de software Sefaira a sugerat că energia regenerabilă va deveni ieftină și omniprezentă în viitor și că acest lucru va schimba orientarea inginerilor serviciilor de construcții de la dezvoltarea de soluții care se concentrează pe utilizarea energiei asupra concentrării pe reducerea costurilor de capital și a întreținerii.

Ziua sa încheiat cu o dezbatere pe tema „Economia liniară provoacă un dezastru planetar – întinderea unor idei noi este vitală pentru orașe viitoare durabile”.

Simpozionul se încheie astăzi (13 aprilie).