Au fost lansate consultări privind evaluările de incendiu „desktop”

0
121

11 aprilie 2018 | Marino Donati

Guvernul a lansat o consultare cu privire la propunerile de limitare sau interzicere a utilizării „studiilor de birou” pentru a evalua rezistența la foc a placării clădirilor rezidențiale.

Consultarea, lansată de Ministerul Locuințelor, Comunităților și Administrației Locale și secretarul de locuințe Sajid Javid, urmează recomandările raportului interimar al dlui Judith Hackitt privind revizuirea regulamentului de construcție și a incendiilor, după incendiul din Turnul Grenfell anul trecut.

consultare întreabă dacă „studiile de birou” – evaluări în locul testelor – sunt potrivite pentru toate produsele pentru construcții, pentru sistemele de perete (placări) sau pentru orice alt scop. Propunerile includ îmbunătățirea transparenței evaluărilor, care să permită verificarea adecvată a rezultatelor și asigurarea faptului că studiile pot fi efectuate numai de către organisme acreditate în mod corespunzător, care au expertiza relevantă.

Consultarea solicită, de asemenea, opinii cu privire la faptul dacă evaluările desktop-ului ar trebui să fie interzise pentru toate clasificările pentru încercările la foc sau pentru clasificarea încercărilor la foc referitoare la testul de placare la scară largă BS 8414. În plus,

Javid a spus: „Am ascultat cu atenție Dame Judith Hackitt și luăm măsuri pentru a consolida orientările în domeniul construcțiilor, ceea ce ar putea însemna că utilizarea” studiilor desktop „este fie restricționată în mod semnificativ, fie interzisă în totalitate.

„Aceasta demonstreaza masurile dure pe care suntem pregatiti sa le luam pentru a ne asigura ca testele de placare sunt la fel de robuste si ca oamenii sunt sigure in casele lor”.

Departamentul a declarat că studiile de birou au constituit o parte stabilită a sistemului de clasificare a performanței la incendiu a produselor și sistemelor de construcție prevăzute la articolul 1 alineatul (1b) din anexa A la documentul aprobat B .

Utilizarea lor este considerată ca parte a revizuirii lui Hackitt după incendiul din Turnul Grenfell, iar raportul său final va fi publicat în primăvară.

Consultarea privind propunerile va dura până pe 25 mai.