Vastint a obtinut cea mai inalta certificare LEED pentru primele doua cladiri de spatii de birouri din Timpuri Noi Square

0
411

Dezvoltatorul imobiliar Vastint Romania a primit certificarea LEED Platinum pentru primele doua cladiri de spatii de birouri din Timpuri Noi Square, cu o suprafata de 32.000 metri patrati.

Potrivit Vastint, LEED, sau Leadership in Energy and Environmental Design, este cel mai utilizat sistem de evaluare a cladirilor verzi din lume, disponibil pentru toate tipurile de proiecte de cladiri, comunitati si case. „Cei 32.000 metri patrati vor fi peste putin timp complet inchiriati. Motivati de aceste rezultate, vom finaliza in curand constructia a inca 63.000 metri patrati, 20.000 metri patrati in cadrul Timpuri Noi Square si inca 43.000 metri patrati impartiti intre cele trei cladiri de la Business Garden Bucuresti”, spune Antoniu Panait, director general, Vastint Romania.

El adauga ca pentru toate proiectele dezvoltate, Vastint urmareste acelasi standard ridicat de certificare ecologica. Business Garden Bucuresti a obtinut deja o precertificare LEED Platinum in 2015.

„Locatia centrala a Timpuri Noi Square permite accesul usor de la metrou sau prin orice mijloace de transport in comun. Parcarea include spatii prioritare si prize de incarcare pentru masinile electrice, in timp ce facilitatile pentru biciclisti includ atat spatii dedicate pentru parcare cat si dusuri si vestiare’, mai spune Antoniu Panait.

Vastint Romania, parte a grupului Interogo Holding AG din Elevetia de servicii financiare si imobiliare, care s-a desprins din Inter IKEA Group in mai 2016, a inaugurat la finele lunii noiembrie din 2017 primele doua cladiri din cadrul Timpuri Noi Square din Capitala, in suprafata totala de 32.000 metri patrati de spatii de birouri inchiriabili. La acel moment, cele doua cladiri aveau un grad de ocupare de 70%.