Mentenanța clădirilor începe de la Exterior!

0
139

În timp ce mulți manageri FM vor să renoveze interiorul unei clădiri prin aplicarea unui strat de vopsea proaspăt sau înlocuind covoarele colorate, aceștia neglijează adesea problemele exterioare ale unei clădiri care trebuie abordate, ce să mai vorbim de un plan care să mențină și să păstreze spațiul exterior. Este imperativ să se creeze un plan de întreținere exterioară care să includă mai mult decât tunsul gardului viu și curațarea aleilor de acces. Acest lucru va proteja întreaga facilitate de condițiile ce duc la o degradare accelerată precum: dăunători, infiltrații de apă și mucegai,etc. Când pregătiți un plan de întreținere exterioară, trebuie să țuneți cont de cinci elemente importante:

  • Deoarece acoperișul este partea cea mai expusă a unei clădiri și prima care suportă daunele unor eventuale catastrofe naturale dar și condiții meteorologice zilnice. Fără o întreținere de rutină, orice deteriorare minoră a acoperișului se poate transforma într-o problemă majoră cu daune la interioar, devenind în final o responsabilitate costisitoare și consumatoare de timp. Pentru a evita această durere de cap, administratorii clădirilor pot include măsuri de întreținere preventivă, cum ar fi inspecții vizuale după fiecare ploaie torențială. Deoarece apa este cauza principală a defecțiunilor la acoperiș, este important să monitorizați sistemul de drenaj al clădirii și să vă asigurați că jgheaburile nu sunt înfundate.
  • Acordați o atenție deosebită tuturor zonelor care sunt folosesc gaze naturale pentru a vă asigura că nu sunt scurgeri.
  • Când încorporați gazonul și plantarea peisagistică în planul de întreținere exterior, începeți prin identificarea oricăror zone cu risc ridicat care necesită cea mai mare grijă, cum ar fi spațiile predispuse la inundații și copacii apropiați de intrările care au suferit pagube cauzate de furtuni. În funcție de tipul de iarbă și vegetație care înconjoară complexul sau clădirea, este important să aveți un program de udare pentru a păstra aceste elemente naturale.
  • La prima vedere, exteriorul clădirii din cărămidă pare ferm și robust. Cu toate acestea, după un timp și expunere la schimbări de vreme, chiar și caramida este supusă eroziunii. Sunt recomandate inspecții trimestriale pentru a identifica zonele care trebuie refăcute.
  • Dincolo de spălarea ferestrelor ca procedură de rutină este de asemenea imperativ să inspectați cadrul interior și exterior al tuturor ferestrelor. Cu schimbări majore de temperatură dar și fenomene meteorologice extreme, un cadru de fereastră poate începe să se destrame și să creeze lacune în fundație-căi perfecte pentru curenți reci, apă și insecte ce se pot strecura înăuntru. Acest tip de acțiune rapidă este o modalitate preventivă de a evita daunele mai mari și procesele potențiale ale clienților sau chiriașilor.

Creați-vă planul

Deși este aproape imposibil să se prevadă orice prejudiciu exterior care va rezulta din dezastre naturale sau accidente la locul de muncă, este posibil ca managerii FM să dispună de un plan de prevenire pentru a atenua riscurile și a menține proprietatea în bune condiții. Cel mai bun mod de a vă asigura că proprietatea nu va fi închisă temporar este să construiți un calendar la începutul anului pentru a ține pasul cu întreținerea. Iată cum să începeți una: Construiți o listă de verificare a zonelor în aer liber care necesită atenție (acoperiș, gazon, trotuare, ferestre etc.). Prioritizați zonele în categorii în funcție de momentul în care este necesară o acțiune.